Biografie

Hetty Kock

brazilie 168Ik ben een midden vijftiger uit Leidschendam. Ik woon in een rustige wijk aan het water. Binnen vijf minuten fiets ik het Groene Hart binnen, maar ik kan ook op de fiets naar mijn kantoor in Den Haag. Mijn passies zijn buitensport en reizen. De reizen zet ik zelf in elkaar. Mijn woonkamer hangt vol met (eigen) natuurfoto’s. Ik ben dol op huisdieren, had ooit drie katten, maar in combinatie met reizen en werken is dat niet praktisch.
Mijn basisopleiding is de HAVO aangevuld met de Schoevers internationale secretaresseopleiding. Werk vind ik bij een internationaal secretariaat voor viltfabrikanten. In mijn vrije tijd word ik leidster bij een Scoutinggroep. Ik leer, samen met de scouts, alles wat met kamperen te maken heeft. Ook ga ik veel wandelen en fietsen. Dan ontstaan de eerste knieklachten, die nog niets met artrose te maken hebben. Ik word aan beide knieën geopereerd. Direct daarna zeg ik mijn baan op en ga een half jaar door de Verenigde Staten reizen met een vriendin. Ook werk ik twee maanden in de VS in een scoutingkamp. Als ik terugkom, vind ik snel een baan. Na een jaar begin ik aan de avondopleiding HEAO Commerciële Economie. Weer zeg ik mijn baan op. Ik ga voor een uitzendbureau werken om meer tijd voor de studie te hebben. Een van de banen is bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Hier kan ik mijn studie met mijn werk combineren en ik kom in vaste dienst. Na de HEAO volgt een (avond)communicatieopleiding, ik ben inmiddels pr-medewerkster, en de (avond)universitaire deeltijdopleiding Politiek en Communicatie. In 2001 is het mogelijk een langere reis door Nieuw-Zeeland en Australië te maken. In 2005 word ik senior beleidsmedewerkster bij de afdeling Zeevaart en dat ben ik nog steeds.
De overheid heeft nog steeds arbeidsduurverkorting dagen (de zogenaamde ADV-dagen), een regeling uit de jaren tachtig toen de werkloosheid hoog was. Dat houdt in dat bovenop de vakantiedagen ongeveer eenzelfde aantal ADV-dagen gegeven wordt. Hier is indertijd navenant salaris voor ingeleverd. Het geeft mij de mogelijkheid om regelmatig op reis te gaan.